top of page

sugaring.


Den senaste flugan att ta bort hår från kroppen....är sugaring. Den senaste flugan? Det är mycket som slår mig


just i den meningen. Flugan?- är det den som flyger runt flugan eller den som sitter runt halsen flugan man syftar på? Sugaring är senast i Sverige bland hårborttagning, men för övrigt har metoden många år på nacken. Så pass att den har funnits sen 1900 FÖRRE Kristus. Området Persien nämns i sammanhanget.

Så någon ny metod är det inte.

Sugaring har nu nått Europa ( såg den praktiseras i Düsseldorf på deras årliga skönhetsmässa för några år sen) sen knoppade av metoden till Sverige också.

Vad utmärker sugaring?

Egentligen bara arbetssättet som är precis tvärtom den traditionella vaxningen där man avlägsnar vaxet mot hårväxtens riktning. Med sugaring gör avlägsnandet med hårväxtens rikning. Det gör att hårväxten inte bryts av somkan förrekomma med vanlig vaxning.. Därmed minskar risken för inåtvända hårstrån. Längden på hårstrån bör vara minst 2 mm.

Sockervaxet består endast av socker, vatten och citron 100 % naturprodukt med andra ord.

Om sugering är bättre än vanligt vax kommer nog de lärda tvistas en hel del. Men som med allting är det är en smak sak vilken vaxmetod man föredrar. Min personliga åsikt om sugaring att den är varken bättre eller sämre än annan vaxmetod.


43 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page