top of page

Permanent hårborttagning med Diatermi 

Diatermi är metoden som hjälper dig att bli hårfri för alltid! Metoden står sig mot laser, IPL eller Elos. Det spelar ingen roll om du har tunna och ljusa hår, eller mörka och kraftiga. Med många års erfarenhet kan jag säga att Diatermi alltid fungerar. Diatermi har funnits sedan slutet av 1800-talet. Det är en väldokumenterad och välbeprövad metod som ger ett säkert resultat.  Det var dr. Charles E. Michel som 1875 rapporterade att han använde elektrolys för hårborttagning. Det utvecklades senare av dr. Henri Bordier  till det som vi idag känner som diatermi.

 Vi på Klinik Divage i Stockholm har arbetat framgångsrikt med diatermi sedan 1986.  

 

Mitt namn är Antonia Balazs. Jag har utbildat mig i Sverige och Tyskland. Det är jag som grundade Klinik Divage 1986.

Vi har tidigt specialiserat oss på permanent hårborttagning med diatermi för att ge våra kunder trygga och säkra behandlingar.  

Avtal med landstinget

Det finns många kunder som genom olika sjukdomar har problem med ökad hårväxt över hela kroppen. Landstinget ger hjälp när hårväxten är omfattande i ansikte och på hals. Det ställs även vissa kriterier för en remiss. Prata med din hudläkare för att ta reda på om du kan få remiss till behandling genom diatermi. .

OBS!  Vi jobbar inte längre med patienter som är remitterade från Landstinget.  Landstinget har bestämt att från och med september 2018 alla patienter med remiss behandlas enbart på Södersjukhuset.

Diatermi - Hur går behandlingen till?

Diatermi är en permanent hårborttagningsmetod där man med hjälp av svaga strömimpulser tar död på de hårproducerande cellerna i hårroten. En tunn nål förs ner i varje hårsäck och med nålens hjälp bränner man bort de tunna blodkärl som ger näring åt hårväxten. Med upprepade behandlingar försvinner hårstråna för gott. 

Gör det ont?

Många tycker att behandling med diatermi inte gör speciellt ont. Det kan jämföras med att plocka ögonbryn. Om du tycker att det är jobbigt att plocka ögonbryn blir även diatermi lite kännbart. Men de flesta upplever att det känns mindre än vad de förväntade sig.

Vilken hårborttagning kan utföras med diatermi?

Att tänka på efter behandlingen

  • Vistas ej i solen efter diatermibehandlingen.

  • Använd hög solskyddsfaktor. Minst skf 20 eller högre. 

  • Tvätta inte det behandlade området på 24 timmar.

  • Använd inte make-up samma dag som du fått behandlingen.

Alla typer av hår på hela kroppen kan behandlas, med undantag för de intima delarna. Hårfärgen eller kvalitén på håret har ingen betydelse, inte heller hudfärg spelar någon roll. Hårborttagning med diatermi görs på följande ställen: ansikte (hårfäste, ögonbryn, mellan ögonbryn, överläpp, haka, kinder), hals, bröst, mage, bikinilinje, ben, armar, armhålor, rygg.

Kontakta oss på telefon 0760- 24 22 90 eller 08-32 22 90 så berättar vi gärna mer.

bottom of page