top of page

Ytliga blodkärl i form av Cherry spot, Couperose och spider 

 

Cherry spot och ytliga blodkärl tas bort  med diatermi. Hudförändringen som syns på bilden till höger har många namn och benämningar. Cherry Spot – körsbärsmärke – är den mest utbredda benämningen. Medicinskt kallad hemangioma, på svenska hemangiom. De är röda, ofarliga blodkärlsmissbildningar: ytliga små blodkärlsnystan. Ibland är de platta, ibland med upphöjning på någon millimeter. Cherry spots kommer ofta med åldern. Dessa är väldigt lätta att behandla med diatermi.

För dig som har couperose där de små blodkärlen i huden (främst i ansiktet) blir synliga som spindelnät hjälper några behandlingar med diatermi. OBS! Om du redan har gjort laserbehandlingar på brustna blodkärl och de inte har försvunnit gör vi inte diatermi på det. 

Bästa årstiden att ta bort brustna ådernät är vår och höst.
 

Hur går behandlingen till?

 

Genom ett instrument med högfrekvent växelström bränner diatermi bort blodkärlen. Blodkärlen drar ihop sig och försvinner. Det gör hemangiom och ytliga blodkärl extra mottagligt för denna behandling. Många tycker att diatermi inte gör speciellt ont. Det kan jämföras med att plocka ögonbryn; om du tycker att det är jobbigt blir även diatermi lite kännbart. Men de flesta upplever att det känns mindre än vad de förväntade sig.

Att tänka på efter behandlingen

 

  • Vistas ej i solen efter behandlingen. 

  • Använd hög solskyddsfaktor. 

  • Tvätta inte det behandlade området på 24 timmar. 

  • Använd inte make-up samma dag som du fått behandling

Priset för själva behandlingen avgörs av antal Cherry spot som skall tas bort:

  • 1 Cherry spot                           500 kr

  • 2-5 Cherry spot                        800 kr

  • 6-10 Cherry spot                    1500 kr

Kontakta oss på telefon
0760- 24 22 90 eller 08-32 22 90  .

 

Diatermi som metod har funnits sedan slutet på av 1800-talet. Klinik Divage har arbetat framgångsrikt med diatermi sedan 1986.  Vi erbjuder dig som besväras av Cherry Spots och Couperose erfaren och säker behandling, och inte minst ett gott bemötande. 

Kontakta oss på telefon 08-32 22 90 eller 0760- 24 22 90.

bottom of page