top of page

Fibrom – hudflikar som diatermi enkelt tar bort

Fibrom har många namn, bland annat kallas de hudflikar och skintags. Fibrom är ofarligt och behandlas av kosmetiska skäl. Sitter ett fibrom runt halsen, kan det lätt bli irriterat och klia. Till exempel då halskedjor eller kläder skaver mot. Fibrom har ett typiskt utseende och är lätta att känna igen. De behöver inte undersökas av läkare, utan kan tas bort direkt med diatermi.

Vad är ett fibrom?

Fibrom är en pigmenterad eller ofärgad, skaftad eller oskaftad bindvävsbildning i huden. Fibrom är mycket vanligt förekommande hudförändringar som är godartade.. Fibrom är ofta lokaliserat till hals, ansikte, armhålor och bål samt under brösten.

Hur går behandlingen till?

Diatermi betyder ”genom värme”. Genom ett litet instrument med högfrekvent växelström, bränner diatermi bort fibromen.  Behandlingen med diatermi gör inte speciellt ont. Det svider bara till litegrann. Smärtan kan jämföras med att plocka ögonbryn. Om du tycker att det är jobbigt blir även diatermibehandlingen lite kännbart. Men de flesta upplever att det känns mindre än vad de förväntade sig.

Diatermi som metod har funnits sedan slutet av 1800-talet. Vi på Klinik Divage har arbetat framgångsrikt med diatermi sedan 1984.  Hos oss får du ett gott bemötande och blir av med ditt fibrom genom erfaren och säker behandling.

Att tänka på efter behandlingen

Priset för själva behandlingen avgörs av antal fibrom som skall tas bort:

  • 1 fibrom                          500 kr

  • 2-5 fibrom                       800 kr

  • 6-10 fibrom                   1500 kr

Kontakta oss på telefon
 0760- 24 22 90 eller 08-32 22 90

  • Vistas ej i solen efter behandlingen. 

  • Använd hög solskyddsfaktor. 

  • Tvätta inte det behandlade området på 24 timmar. 

  • Använd inte make-up samma dag som du fått behandling.

bottom of page