top of page

Vaxning på salongOnekligen blir vaxning bäst på salong. Det går snabbt och smidigt. Hållbarheten sträcker sig mellan 3 till 6 veckor beroende olika faktorer. På vintern växer håren saktare pga att blodkärlen drar ihop sig och tillför mindre näring. På sommaren när det är varmt växer håren snabbare pga att kärlen är utvidgade i värmen och tillför mer näring. Håren växer även snabbare av stress och febern.

Det finns en uppsjö av olika vaxtyper salongerna kan använda. Det är svårt att ge råd vilken typ av vax just du ska ha. Många gånger avgör var man gjorde sin första vaxning och vilken vax salongen använde och håller man fast vid den. Andra testar olika varianter innan man bestämmer sig vilket man föredrar.

Min erfarenhet visar att vaxning sällan blir perfekt, men ger ändå ett bra resultat. Då håren växer i olika etapper, alltså har olika växtfaser. Det gör att det alltid finns hår som är på gång men är inte tillräckligt lång för att hänga med vaxet. Med andra ord får du aldrig helt silkeslena ytor med vaxens hjälp.. Trots det är vaxning en av dem bästa sätt att få bort håren, för det ger en relativ lång tid att vara hyfsat hårfri.

Många ställer frågan om håren kommer försvinna för gott med vaxning, för att de har hört att det skulle göra med tiden. Det är ganska så tveksamt. Visst med många års regelbunden vaxning (var 3-4 vecka) kan håren minska. Efter 20-25 år. Och då är det fortfarande inte allt borta men mycket glesare än förr. Under alla år lägger du ut mellan 120-150 tusen kr. Då är det diatermi eller laser (om håret passar att göra laser på) är betydligt billigare och snabbare sätt att bli av med håren för gott.

Tips förre vaxning:

  • Torr hud. Ju torrare hud du har desto bättre blir slutresultatet. Med andra ord smörj inte in hudytan som ska vaxas. Använd inte heller återfuktande duschkräm. Det lägger en hinna över hårstråna och då tar vaxen mycket sämre.

  • Kom i tid! Att komma springande i sista sekunden är ingen bra start för vaxning. Inte heller efter en cykeltur blir läget perfekt. I båda fallen behöver kroppen lungna ner sig för att sluta svettas. Svetten löser upp vaxen och resultaten blir allt annat en perfekt.

Tips efter vaxning:

  • Sola inte under de följande 3 dagarna efter en vaxning. Vaxning exfolieriar huden ( tar bort döda hudceller). Så även om du redan har en härlig solbränna, kan du bränna dig rejält på solen efter en vaxning.

  • Avstå från träning samma dag både direkt förre vaxning ( pga svettning) och likaså efter vaxningen då svettningen kan irritera de öppna och känsliga porerna.

180 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page