top of page

vaxa hemma....

Uppdaterat: 16 jan. 2019


Att vaxa sig själv kan vara något knepigt. Framför allt för på vissa ställen är ju helt enkelt svårt att komma åt. Till exempel på baksidan av kroppen.


Är du inte ormmänniska och inte vill ha ryggskott eller kramp i en muskeln är bra om en kompis kan assistera dig. Dock ... klarar vissa av vaxningen helt själva.

Ett av största hindret kan vara rädslan för smärtan. Förutom rakning och hårborttagningskräm finns inget som är smärtfritt i hårborttagningens förlovade värld. Det är bara att bita ihop om du vill ha len kropp.

Här får du en hel del tips som kan vara bra att kunna innan du sätter igång och vaxar hemma:

  • Ju längre hårstrån är desto bättre resultat får du och stråna ska inte vara kortare än 5 mm. Är stråna för korta följer de inte vaxet.

  • Huden ska vara fri från all hudkräm. Ju torrare hud desto bättre resultat med andra ord. Se upp med återfuktande duschkrämer också.

  • Tänk på att vaxa på mindre område åt gången, det är betydligt lättare och mindre smärta, än om du lägger vaxet på ett stort område på engång.

  • Lägg vaxremsan i riktninge med hårväxten, fixera huden ordentligt med ena handen och ta bort remsan med vaxet med en bestämd ryck mot hårets växriktning med din andra hand. Upprepa tills du är klar.

  • Det kan vara en bra idé att göra vaxning första gången på salong, så att du vet hur det går till. Då kanske blir lättare göra det själv hemma. Kanske!

Efter vaxning:

  • Undvik träning

  • undvik vatten - dusch, bad, simning

  • de närmaste 3 dygnen är huden extrem känslig för sol då vaxning är även en kraftig peeling följer döda hudceller med hårstråna. Resultaten kan bli att du bränner dig rejält på solen även om du har redan en bränna.

  • Använd inga krämer och/eller deodoranter under 24 timmar. Varför? kan svida rejält.

Hur länge håller min vaxning?

Det beror på en hel del saker. Spannet mellan 2 vaxningar kan variera mellan 3 till 6-7 veckor. Håret växer i olika hastighet beroende årstider. På sommaren i värmen växer håret snabbare, så även om du stressar för mycket, eller har feber, medan på vintern växer håret saktare.

Har du frågor eller något är oklart? Fråga gärna! :)

218 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page