top of page

trådning på salong

Uppdaterat: 16 jan. 2019

Trådning är varken bättre eller sämre metod att ta bort hårväxt från kroppen än andra mekaniska metoder... I mitt tycke är trådning relativt brutalt sätt att ta bort håret, då den som utför trådningen kan inte fixera huden på samma sätt som man kan göra det med pincett. Men det går fort och det blir snyggt, om den som utför är skicklig. Men det gäller de flesta behandligar. Utan en skicklig hudterapeut blir även det bästa metoden misslyckad.


Trådning är en relativ ny metod i Sverige. Men som hårborttagning har metoden funnits i tusentals år. Kanske var den till och med en av första metoderna att ta bort hår från kroppen. Ursprungligen kommer trådning från Indien. Man tror att den har praktiserats där redan för 6000 år sen. Wow...önskan att vara hårfri är alltså inte någon nytt, även om vi gärna inbilllar oss det. Från Indien har metoden spritts till Asien, Mellan Öster och nyligen alltså till Europa och Sverige.

Trådning är varken bättre eller sämre metod att ta bort hårväxt från kroppen än andra mekaniska metoder... I mitt tycke är trådning relativt brutalt sätt att ta bort håret, då den som utför trådningen kan inte fixera huden på samma sätt som man kan göra det med pincett. Men det går fort och det blir snyggt, om den som utför är skicklig. Men det gäller de flesta behandlingar. Utan en skicklig hudterapeut blir även det bästa metoden misslyckad.

Trådningen är inte speciellt svår, man använder bomullstråd som man vrider ett antal varv runt om sig själv. När man sen rör tråden tvinnas hårstråna in mellan tråden och rycks bort. Precis som den rycks bort med en pincett, men här går det att ta flera med en enda ryck. Det vanligaste att man tar bort håret från ögonbryn, överläpp, haka och kinderna.

Ofta framhävs att med regelbunden trådning hämnas återväxten och håren kan försvinna.

Jag vet inte om jag kan hålla med påståendet att regelbunden användning skulle utrota hårväxten, det sägs ju samma sak om vaxning också, men så är ju inte fallet. Inte enligt de kunder som jag har träffat och har genomgått trådning eller vaxning i åratal.

Men det är en metod som just nu är på allas läppar och alla efterfrågar. Det är en mekanisk behandling som kan göras i åratal utan att håren försvinner. Men ögonbrynen blir supersnygga. :) Och det är värt mycket.

503 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page