top of page

rakning

Uppdaterat: 16 jan. 2019


Det vanligaste sättet att ta bort hår är nog rakning. Det är ett perfekt sätt att ta bort hår från ansiktet. Det vill säga om du är MAN. Som kvinna är det absolut det sämsta du kan göra. För oavsett var rakningen görs på kroppen - ansikte, armar, ben, m.m.- blir håren bara grövre och grövre.

Men blir håret verkligen grövre av rakning? Det tvistar om de lärda. Läkare som har gjort undersökningar säger att nej, rakning påverkar inte håret. Det blir varken mer eller grövre.

Vi som arbetar med hårborttagning har en annan erfarenhet och uppfattning.

Naturligtvis blir inte håret fler bara av att man rakar dem. Det som händer är att de fjuniga hårstrån som ligger längst ned vid hudytan, och som inte syns, det är DE som blir grövre av rakning, och det just de hårstrån som gör att vi upplever att hårstråna blir både grövre och fler.


Det finns ju många orsaker till varför kvinnor börjar raka sig. Det är ju inte en bra lösning på

problemet, även om det kan kännas så, men i längde blir det till ett fängelse. Man kan nämligen inte sluta med det. Kanske på kroppen kan man låta håren växa, då kläderna döljer eländet, men på ansiktet får man då fortsätta vidare. Det går inte att sluta.

Tips för att slippa infekterade hårsäckar:

Det är vanligt att man får inåtväxande hårstrå som lätt blir infekterade och det ställer till en hel del. Orsaken till att man får infektionerna är att man rakar så nära huden som bara är möjligt för att resultaten ska kännas så slät som möjligt, och då rakar man håret mothårs. Därmed skjuts hårstråna in i sina hårsäckar och uppstår irritation och infektion. För att undvika det kan man raka håren medhårs istället.

1 274 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page