top of page

hårborttagning med kräm.

Uppdaterat: 16 jan. 2019Vill du inte använda epilator eller vill inte heller raka dig, finns ju hårborttagningskräm att tillgå. Enkel att använda. Hårborttagningskrämer löser upp håret genom en kemisk reaktion. Mängder av kemikalier i hårborttagningskrämen gör att det är viktigt att du testar innan så att du inte får en allergisk reaktion. Det påstås att hårborttagningskräm är bättre än rakning, men jag personligen tycker att skillnaden är inte speciellt stor. Dock tränger hårborttagningskrämen något djupare än just hudytan ( medan rakning kapar endast av vid hudytan och ger en stubbig känsla.)

Du breder ut hårborttagningskrämen över ytan som du vill behandla. Efter nån minuts verkan tar du bort krämen och med krämen även håret med den medföljande spatelns hjälp. Håren är upplöst av kemikalier därför blir hårytan mjukare vid utväxt om vi jämför med rakning. Huvudsakligen finns det skum, kräm eller gel. Välj den produkt som tilltalar dig bäst. Det är en smak sak.

Tips

Lägg på hårborttagningskrämen medhårs och ta bort den mothårs. Tänk på också att förre, under och dagarna efter mens är du känsligare, och det kan påverka resultatet, lättare att få utslag och irritation.

Fördelar

Det går snabbt. Ger bra resultat, huden blir mjuk och len då produkten innehåller mjukgörande ingrediens. Du slipper också skärsår.

Nackdelar.

Glädjen att slippa håren är dock kortvarig. Om din hud är känslig kan du drabbas av allergiska reaktioner, därför är viktigt att du testar produkten innan användning. Om du har extra kraftig hårväxt, kan resultatet ändå bli stubbigt. I långa loppet blir hårväxten också kraftigare.

Priset på hårborttagningskrämer är varierande allt från 59 kr uppemot 389 kr har jag sett.

216 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page